+ today i should be doing something else


Jag och mor (eller, okej, mest mor...) bakade lussebullar idag! LUSSEBULLAR!!
Senare på eftermiddagen gick vi in till stan, trots att julskyltningen var inställt pga stormvarning. Suck!


Och när vi insåg att vi egentligen inte visste vad vi gjorde i stan, mitt i stormen, gick vi hem och åt en varsin lussebulle och drack en kopp te. (Jag gillar min nya hjärtformade tesil :)

Eftersom vi ska iväg dagen efter andra eller tredje advent så struntade vi i att skaffa en adventsljusstake, men vi insåg imorse att man bara måste tända ett av fyra ljus när det är första advent så inproviserade vi lite! Hehe

+ pearls is beautiful - just like you



Yes, tänkte att jag skulle visa lite bilder på photoshooten jag och bästis hade i fredags.
Rätt nöjd faktiskt!
Ska fortsätta redigera de andra bilderna också!
Kanske kommer mer bilder sen då :)

Talk to you soon

+ första julepyntet



Igår blev det en resning av våra nya julstjärnor i fönstrerna.
Så underbart och så mysigt!

+ prepering for chistmas spirit



Yes, då har jag gräddat de Skånska Pepparkakorna vars deg har stått och vilat i kylen i två dygn.
Luktar supergott! Fast mitt mål är att mamma ska komma in och säga att det luktar ut i trapphuset. Får vänta på den dommen en stund till dock. Men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Försöker bygga upp lite julanda så här innan första advent och ladda upp så att jag har julandats klart innan vi åker bort till den thailändska solen, jag och mamma!

+ without a plan

Nej, bror min har en poäng trots allt; varför planera när det löser sig ändå?
Mitt svar på det blev "för att det löser sig bättre då" men enligt vem? Enligt mig? Men jag har ju långt ifrån alla rätt.

+ today can be counted



Idag delar jag med mig av den här bilden på min lilla bäbis.
Ska om några minuter cykla bort till skolan. Gjorde som jag sa och hoppade första lektionen och det resulterade i att jag blev klar med mitt repotage!! Glad tjej!
Nu åker jag och lär mig lite mer om hur Sverige styrs på samhällslektionen.
Hade'!

+ going to sleep



Ville bara dela med mig av den här bilden som jag har tagit och berätta att allting inte riktigt är som jag hade velat just nu. och att jag förmodligen stannar hemma från första lektionen imorgon för att redigera lite fler bilder. Och skriver repotaget som skulle varit klart för nästan en månad sedan kanske?
God natt

+ chrismas feeling



Denna underbara lördag har jag och mamse haft det mysigt.
Började på Expert där mamma köpte en kamera(!) och ett polarisationfilter till mig(!!) som vi ska ha till Thailand (och efter det of course!) Sedan åkte vi ut till Lilla Böslid och gick på julmarknad. Så himla mysigt! Julstämningen börjar bli på topp och lagom till den har kommit på riktigt ligger vi på en strand i Thailand. Lovely!
På julmarknaden köpte vi i alla fall en tavla till mig. Smakprov på den delar jag ut här ovan så länge. Hela visas när den kommit upp på väggen! Även ett superfint halsband inhandlades. Syns dock inte på bilden att det är en vit fjäder med bland allt annat också..
På vägen hem säger mamma: "ska vi åka till statsbondgården?" och svänger innan jag hinner fråga vad det är. Haha!
Det var helt enkelt en bondgård med massa söta djur öppen för allmänheten. Hunden hittade en ny lekkompis - en kanin!
Haha, det var mysigt!
Nu sitter jag i en konstig position i soffan och mamma är på en handbollsmatch. Den här helgen spenderas hemma med mamma och min tumme i alla fall.

Talk to you soon!

+ kanske kan bli vänsterhänt på heltid?



Jahopp.. Olyckshändelse i skolan igår som inkluderade en pappersskärare, vars blad är mycket vassare än det ser ut att vara, en Josefine och en hemsk morgon dagen efter.

Alltså. Var på fotolektionen och skulle beskära bilderna jag precis framkallat. Skulle snurra på pappret och ställde därför upp bladet i luften. Helt logiskt beteende pågick, enligt mig. Fram tills...handen flygög upp i luften i en helt tafatt rörelse, helt utan anledning, helt utom tid och rum och logik. Tummen flög in i bladet, som är betydligt vassare än jag hade kunnat gissa, och jag skär ner en bit i köttet. Tittar på det, inser att det börjar blöda och går in och sköljer av det. (Det tyckte skolsystern om - alltså - logiken återkom..) Jag höll på att dö lite under handfatet inne på toan för jag trodde faktiskt jag skulle behöva sy.
Gick i alla fall till systern och blev omplåstrad. Hårt, för att det inte skulle svullna eller blöda osv. Vantar var i princip helt onödigt att ens försöka få på sig på den fänkålen till tumme när jag skulle cykla hem.

Denna morgon bestod av en svimning, krampryckningar och tårar.
Går in i badrummet och ska byta gasbindan (vilken jag var tvungen att lätta på igårkväll för jag kunde inte sova så hårt som det satt. Kunde inte höra mina egna tankar på grund av att tummen dunkade på mycket..) Kände i alla fall att yrseln kom och lättade inte hur mycket jag än försökte andas så jag satte mig ner på golvet. The next thing I know ligger jag med halva kroppen inne i badrummet och halva utanför och skakar i hela kroppen. Detta var dock inga "jag-fryser-som-en-nakenhund-skakningar" utan typ krampning så som man bara ser på Grey's anatomy. Aldrig varit med om något så läskigt.
Mamma hjälpte i alla fall till och plåstra om mig och sen gick jag och la mig igen.

Nu ska jag i alla fall bege mig bortåt Willys för att hämta upp mitt paket med smink jag beställde från e.l.f. i söndags(!). Det tog alltså fyra dagar för det att komma och inte 7-14 som jag blivit tillsagt att det skulle.
Plåstrar om såret lite den här morgonen.

Talk to you soon
and until then; stay away from pappersskärare!

+ it's all me


+ what happened to saturday night?



Känslan som uppstår när man glömt att sätta på auto-focus och inte inser det förrän man har laddat upp bilderna på datorn är inte mysig.

Men så här slutade det i alla fall med att jag gjorde när jag var hemma en lördag kväll och var en smula deprimerad. Haha, så kan det gå!

+ i can't write a single word as wonderful as you



Var på stan med underbar Mikaela idag, och det var såhär dagen slutade innan mörkret slog in; vackert.

+ it's my kind of story

Sitter i mammas ng då det helt plötsligt slog mig att det faktiskt är den mysigaste hörnan i lägenheten och ska läsa lite. Tänkte börja med Sex and the city av Candace Bushnell som jag köpte idag. Har velat läsa den hur länge som helst!
Trots att jag köpte den i andrahand verkar den sprillans ny! Kan det vara så? Att folk lämnar in helt oanvända saker i secon hand-affärerna?

(Lånade mammas tröja. den bara låg där i kassen och ropade efter mig.. Hur mysig som helst!)

Talk to you late
J


+ i don't know if it's me


Detta blev resultatet från mitt äventyp på de två (alldeles för få) second hand-butikerna vi har i lilla Halmstad.
Skulle även låna en bok på biblioteket men när jag stod med boken i min hand vid låneautomaten insåg jag att jag har glömt mitt lånekort i den andra plånboken. Kändes så himla typiskt mig!

Ja, men nu har jag i alla fall en del böcker att välja emellan. Brustna hjärtans café av Lolly Winston har jag redan läst men den var så svinigt bra (ursäkta ordvalet) att jag måste läsa den igen. Har väntat länge på att den ska komma in i second hand någonstans och nu när jag änstligen hittade den slog jag till direkt!

Allt som allt kostade böckerna 50 ynka kronor idag. Älskar second hand!

+ 2011-11-01 16.14


+ like a piece of the puzzle



Jag tycker inte om att pussla. För det brukar inte gå så bra för mig. Men jag har märkt att det är väldigt avkopplande. Så jag hade svårt att dra mig ifrån det och nu när jag äntligen klarat av att lämna det så känner jag hur jag sakta smyger närmre det hela tiden......

RSS 2.0